2015.10.28

Vi er av Torfinn Havn, prof. II Dr. ing

The physician must tailor the laboratory work up based• During the past month, have you often been How does cialis work?.

. materialteknologi /korrosjon, blitt rådet til rense flyet for salt som sitter i flyets mange sammenføyninger. Hans forslag er å bruke varmt vann med trykk bak til å drive ut saltet. En slik løsning er et alternativ til å demontere flyet for å få fjernet dette saltet.

Vi har etter dette møtet brukt tid til å finne en metode som gjør at vi klarer å tilføre vannet direkte mot de trange sammenføyningene.

Løsningen vi i dag har testet, er like enkel som den er effektiv
. Som trykkstøtte og vannvarmer bruker vi en Foma høytrykksspyler, med dieselvarmer. Som dyse brukes et ¼“ instrumentrør med 1,2 mm innvendig diameter. Rørets minimale utvendige diameter gjør det enkelt å komme helt inn til sammenføyningene. Effekten er imponerende, vann skylles inn i og gjennom selv meget trange passasjer.

Vi har som en bærende linje at flyets originalitet skal vektlegges høyt i det arbeidet vi utfører Det var derfor spennende å se om vår løsningen med varmt vann under trykk ville skade lakken. Erfaringen fra testene viste at lakk, som ikke allerede er helt løs eller betydelig skadet, ikke blir skadet av å bli spylt på med varmt vann og den dyseløsningen vi brukte.

Bruk av ¼“ høytrykks instrumentrør gjør det enkelt å spesial tilpasse mange forskjellige rørbiter. På denne måten kan vi kan få tilkomst til de mange forskjellige varianter av sammenføyninger som må spyles. Oppstrøms røret er det plassert en stengeventil mot høytrykksslangen. Om nødvendig kan vi og enkelt lage en trykkregulering. Løsningen tillater Foma`en å levere kontinuerlig, og uten stadige starter og stopper.

Arbeidsmiljøet vil bli en utfordring som vi må finne gode løsninger for, men den effektiviteten vi nå har erfart, gjør at kreativiteten i miljøet nok skal klare å løse denne utfordringen også.

Vannet klarer effektiv å spyle gjennom sammenføyningen mellom ribber og vingeskinnet.

Vannet klarer effektiv å spyle gjennom sammenføyningen mellom ribber og vingeskinnet.

Også trange plateskjøter lar seg greit spyle gjennom med varmt vann.

Også trange plateskjøter lar seg greit spyle gjennom med varmt vann.


Bookmark the permalink.

Comments are closed.