2020.10.22

Arbeidet med Heinkel He 115 har pågått gjennom hele sommeren uten det vanlige avbrekket som deltakernes sommerferie pleier å medføre. Slik har også vi blitt påvirket av Covid 19.

Det har blitt arbeidet mye med å lage et nytt instrumentpanel til cockpit. Det originale panelet har vi bare noen få cm2 igjen av. Selv om panelet blir nytt, vil det likevel bli fylt opp av de originale instrumentene som sto i flyet den dagen det havarerte.

Det er også gjort et meget imponerende arbeid med å gjenskape deler til oppheng av siderors pedaler, både for flyger og for navigatør. Noen av delene til dette store systemet var tilnærmet helt borte da flyet ble hevet . Igjen har det lykkes å på en god måte å intrigere noen nye deler inn blant de mange originale delene.  

En kuriositet er det at det har lykkes å igjen å få lys i håndlampen som var plassert i en boks bak i telegrafist cockpiten.

Det blir for tiden også arbeidet med å lage nye de manglende delene til den ene motorbukken.  Dette er deler som vi mangler siden den ene motoren og begge flottørene ble berget rett etter at flyet hadde havarert.

Gledelig er det også at vi nå snart kan få videreføre arbeidet med å utbedre korrosjonsskadene i bærebjelkene i senterseksjonen. Tanken er å gjøre nødvendige inngrep for å bevare reststyrken i den bærende strukturen, og i en så stor grad som det er forsvarlig, å konservere resten av senterseksjonen. Tanken bak denne tilnærmingen er å kunne bevare så mye som mulig av senterseksjonen som original.

Vi har over tid søkt bredt etter informasjon om et instrument med et tilhørende system som var lokalisert fremme på styrbord side i Kanzel. Vi har nå fått et flott og informativt svar i fra Armin Züger i Helsinki. Han hadde lest vår etterlysning i en tidligere post på denne hjemmesiden, se link; http://heinkel115.com/2020-06-11/?lang=en

Vedlagt kan dere lese Armin`s svar.

 There was some open questions about a so-far unknown instrument, related to torpedos.

There is an operation manual: D.(Luft)T. 7212  „Beschreibung, Bedienung und Wartung der Abwurfwaffe PVC 1006 A“ (which I have attached as a  pdf document) that might shed a bit more light in this.

In the picture there some words “Scharf  Torpedo Fallschirmlot  Blind” on the unknown instrument.

“Scharf” and ”Blind” means basically “disarmed” and “armed”  (i.e

Mixed,options applicable to his clinical condition and the related sildenafil dosage.

. defining if the torpedo will explode or not explode finally).

“Fallschirmlot” is another expression for Luftmine (parachute mine, LMA and LMB ), you will find this also in the manual

Now the interesting part:

The document contains also a schematic  picture of a He 111 cockpit. There is one lever named BlindScharfhebel. And I guess this is what the unknown mechanism of your He 115 is. It’s a lever to arm/disarm the torpedo (in case of the He 115 maybe combined with some other functionality).


Bookmark the permalink.

Comments are closed.