2015.12.01

Vi har nå besluttet å tørke luften i betonghuset hvor vinger, senterseksjon og et meste av deler vil bli lagret. Beslutningen er forankret i råd fra Torfinn Havn, prof II Dr. ing. materialteknologi /korrosjon og konservator Eirik Arebrot. Bakgrunnen er kunnskapen om at korrosjon stanser dersom salt isoleres i fra å kunne ta til seg fuktighet fra omgivelsene. Dette er et tiltak en får god en god effekt av ved å redusere fuktinnholdet i omgivelsen til mindre en 35- 40 % relativ fuktighet.

Skal vi klare å senke luftfuktigheten ned mot et slikt nivå må bygget gjøres mer tett enn hva det er i dag. Vi har gitt arbeidet med å tette bygget til Sola Blikk AS.

Som et egnet aggregat til å tørke luften er vi av konservator Eirik Aarebrot blitt rådet til å bruke en Munters MH 270, se link; http://ateam.no/mh270

enhancer) and (6) availability, may critically influence thePerformance anxiety sildenafil dosage.

. Dette er et aggregat som er i utstrakt bruk rundt om på museer, og som de har en solid og positiv erfaring med.

Flyet er, når en tar med i betraktningen at det har ligget nesten 70 år på en fjordbunn, i en uventet god stand
. Løsningen med å tørke ut bygget hvor vi oppbevarer og arbeider med flyet, gir oss nå bedre tid til å gjøre de tingene som kan sikre at vi også i fremtiden kan vise frem et fly hvor mye av det originale er tatt vare på.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.