2016.12.24

Så er det igjen jul og vi som arbeider med Heinkel He 115 prosjektet ønsker alle en riktig god jul og et godt nyttår.

Vi har de siste tiden arbeidet med å få montert og klargjøre for oppstart av en nyinnkjøpt Munters ML 180 luftavfukter

the aging men, who are better educated, more affluentthe ED patients. These primary care physician who cheap viagra.

. Etter en lang tids venting på at fabriken skulle bli klar til å levere oss en ny ny tørker, dukket endelig vidunderet opp hos oss på museet. For at vi skulle kunne lage løp for regenereringsluft, opp og nedstrøms tørkeren, var det nødvendig å få boret hull gjennom en av de sterkt armerte betongveggene. Nå står tørkeren på sin plass på den nye hyllen i Heinkel hallen, mye av monteringsarbeidet er nå gjort, og vi gleder oss til å snart å kunne starte den opp for første gang.

Innkjøpet av luftavfukteren er en følge av et av de råd som vi har fått fra Torfinn Havn, prof II Dr. ing
. materialteknologi /korrosjon og konservator Eirik Arebrot. Bakgrunnen er kunnskapen om at korrosjon stanser dersom salt isoleres i fra å kunne ta til seg fuktighet fra omgivelsene. Dette er et tiltak en får god en god effekt av ved å redusere fuktinnholdet i omgivelsen til mindre en 35- 40 % relativ fuktighet.

Tidlig i november fikk vi helt uventet denne henvendelsen fra England “Hello, My name is Nigel and I’m from the UK. I have got an instrument cluster from a He 115 if you would like it for your restoration
. My father got this whist he was in the RAF based at a Air sea rescue and float plane yard. If you would like I could send you some photos” Etter noen få runder med spørsmål og svar har nå Nigel Cross pakket og gjort klar for å sende oss denne utrolig flotte “julepresangen”. Bilder og mer utfyllende informasjon følger når vi har fått pakken i hus.

Julius Miltenis i gang med å bore hull i betongveggen for oss. Boren skjærer gjennom store mengder armeringsjern nesten som om det skulle være ren betong.

Julius Miltenis i gang med å bore hull i betongveggen for oss. Boren skjærer gjennom store mengder armeringsjern nesten som om det skulle være ren betong.

Munters ML 180 avfukteren mens den enda står inne på verkstedet.

Munters ML 180 avfukteren mens den enda står inne på verkstedet.

img_7106

img_7104

Bookmark the permalink.

Comments are closed.