2015.02.24

Vi har nå passert den milepælen det er å ha fått heist de ytre vingepanelene opp i oppreist posisjon. Det er et omfattende arbeid som ligger bak at vingepanelene nå står trygt, og at vi nå har tilgang til både over og undersidene av disse. Foruten arbeidet med å lage nødvendige stativer til å ha vingene stående i, ble første dag av løfteoperasjon både unødvendig tung og litt mer spennende enn nødvendig
. Her måtte det tas grep, og firmaet Otic AS, i Tananger, ble spurt om hjelp, og de stilte mer enn velvillig opp og lånte oss nødvendig løfteutstyr, tilpasset den jobben vi skulle gjøre.

Igjen har det lokale næringslivet stilt opp og hjulpet oss.
Igjen har det lokale næringslivet stilt opp og hjulpet oss.

Det er en kjent frase at riktig verktøy er halve jobben, men sjelden har vi opplevd hvor sant dette utsagnet faktisk er. Kjetting taljene og stroppene vi fikk låne gjorde resten av løfteoperasjonene til en fornøyelse å være med på.

Styrbord ving på vei til å bli reist opp.

Styrbord ving på vei til å bli reist opp.

Vi er nå i gang med å lage to stativer som vi kan lagre senterseksjonen hengende i

erectile dysfunction. Erectile difficulties must be reportedIn contrast to most other medical conditions, the various viagra.

. Senterseksjonene er både større og tyngre enn hvert av vingepanelene, og det er derfor større krav til stativene som vi skal bygge. Vi vil igjen bruke gjengene for vingemutrene til å fiksere senterseksjonen mot stativene. Tanken er at stativene skal fylle flere funksjoner. Nå ligger senterseksjonen horisontal med undersiden opp. Den må i nær fremtid snus 180° slik at vi også får tilgang til å arbeide med oversiden. Det kan også bli aktuelt å lagre den stående i vertikal stilling. En siste funksjon stativene bør kunne brukes til, er ved en eventuell transport, hvor senterseksjonen må kunne henge i stativene i en 45° vinkel.

Samtidig med arbeidet ute i betonghallen, arbeides det med flere ting inne på verkstedet. Blant annet jobbes det med å få åpne og lukke mekanismene, for stigtrinnene i senterseksjonens forkantlist, til å fungere ordentlig igjen. Den ene motorbukken er demontert fra senterseksjonen, og skal inngå som en del av en utstilling, hvor en av flyets propell, den gjenoppbygde motoren, motordeksel og motorbukk vises frem.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.