2017.09.24

Vi har nettopp hatt gleden av å ha få møte både ledere og konservatorer fra Forsvarmuseet, Jærmuseet og museet i Bodø. I tillegg til å besiktige flyet, ga de oss klare råd om hvilke metoder vi kan velge mellom for klare å ta vare på flyet, både på kort og på lang sikt. Vi fikk av dem høre at det er to svært ulike metoder å velge mellom
. Den ene er å demontere flyet helt og fysisk rengjøre for salter og å fjerne korrosjon. Den andre er å tørke flyet helt ut og ikke tilføre det noen form for konserveringsmidler. Denne siste metoden medfører at flyetpermanent må oppbevares under helt stabile forhold med en relativ fuktighet ned mot 15%.

Det er gledelig å få bekreftet at vi er på rett vei når vi har valgt å tørke ut hallen hvor vinger, senterseksjon og det meste av de delene som vi har demontert fra flyet er lagret. Interessant er det selvsagt også å høre at det er et helt klart samsvar mellom de råd som vi fikk av professor Torfinn Havn, og de synspunkter og erfaringer som formidles fra fagekspertisen i Forsvars- og Bodø museene.

Skal en klare å stoppe korrosjon i alle de materialene som flyet er satt sammen av har vi enda mye å strebe etter. Vi har på gode dager sett en luftfuktighet ned på 30% relativ fuktighet i hallen. Dessverre er vi samtidig rammet av denne suksessen. Trekledningen som er brukt i deler av ende veggene har tørket ut og vi har nå en betydelig luftlekkasje gjennom denne. Dette må vi prioritere å få utbedret før vi kan iverksette nye tiltak for å ytterligere å få senket relativ fuktighet ned idealet som er 15%.

Vi må derfor nå prioritere å arbeide videre med å senke luftfuktigheten ute i hallen, samtidig som vi enda har mye arbeid igjen å gjøre for å forbedre måten vi har strukturert lageret på

Modified sex therapy may serve as an adjunct to the other cialis online 2(A) The key to The Diagnosis of.

. Når vintertemperaturene gjør dat lite fristene å arbeide videre ute i hallen er det fortsatt vår plan å begynne å arbeide med å bygge opp igjen nese og cockpitseksjonene.

Fra venstre Jeremy Hutchings, Gjenstands konservator / Sjef samlings- og dokumentasjonsavdelingen, Forsvarets Museer, Målfrid Snørteland, direktør Jørmuseet, Målfrid Grimstvedt, sjefskonservator Jærmuseet, Hans Dybvad Olesen, Avdelingsdiretør Jørmuseet og Sondre Hvam konservator Jærmuseet.

Fra venstre Anders Utgård, Sjef, Luftforsvarsmuseet, Hanne Jakhelln, Direktør, Norsk Luftfartsmuseum, og Erling Kjærnes, Direktør, Forsvarets Museer

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.