2019.12.17

Det er for tiden en høy aktivitet i Heinkel He 115 prosjektet og det arbeides samtidig med flere ting.

Vi ønsker å utrede om en elektrolytisk behandling av senterseksjonen kan være et alternativ til en ytterligere demontering av denne. Metoden som vi i første omgang ønsker mer kunnskap om, er utviklet som et alternativ til å måtte demontere flyvrak, som er berget opp i fra saltvann . Den er bl.a . brukt i Australia i forbindelse med konservering av en Oskar jager

• Recommended: tests of proven value in the generic viagra online for sale prior to the advent of sildenafil, oral medications such as.

. Vi har begynt på prosessen denne utredningen med å sende ut forespørsler både til personer som har vært involvert i utvikling av metoden, og til personell som har vært deltatt i prosjekter hvor denne metoden har vært brukt.

På verkstedet er det blitt jobbet veldig aktivt. Det er bl.a. gjort et imponerende arbeid med å montere tilbake mye av det originale rør opplegget for transport av varmluft frem i cockpit og neseseksjon. De originale rørende er alle tynnveggede, og er tydelig preget av å ha ligget 70 år på bunnen av en fjord . Det er derfor gledelig at godt håndverk har gjort det mulig å på nytt å kunne bruke mye av dette imponerende rør opplegget.

Et imponerende arbeid er gjort for å kunne bevare og bruke på nytt det originale rørsystemet
Tysk håndverk på høyt nivå

Det har også blitt jobbet videre med instrumenter som ble funnet i flyet. Radio peileantennen er åpnet og rengjort, samtidig som drivverket / fundamentet som denne har stått på igjen kan roteres uten at det ble nødvendig å bytte kulelager.

Antenne for radiopeiling
Sokkel for peileantenne, her fungerer fortsatt de originale tyske kulelagrene

Flere manøverhendler fra cockpit og nese er blitt  rengjort og satt i funksjonsdyktig stand igjen. Det er også blitt arbeidet mye med 2 stk. stålflasker, for 58 kg lufttrykk. Disse, sammen med tilhørende pnaumatisk styresystem, er blitt rengjort og lagt på lager i påvente av å bli tilbakemontering i flyet. Det arbeides for tiden også med å rengjøre elektriske sikringer og koblingsbokser.

Hendel tilhørende system for armering av torpedo

Nå som mye av arbeidet med rør opplegg for varmluften begynner å bli klart, er den neste store utfordringen å lage nye kabelføringer . Dette er bokser som ble brukt til å beskytte flyets uttallige ledninger. Dessverre var det meste av disse borte da flyet ble berget. Heldigvis har vi igjen noen rester som kan hjelpe oss dimensjonere dem. Mange av disse var komplekst utformet og det skal bli utfordrende å få til å lage kopier av disse.

En av flere kompliserte kabelbokser som vi må lage en ny kopi av, bildet er tatt i april 2014
Bookmark the permalink.

Comments are closed.