2020.04.16

Det er blitt utført mye arbeid på nese og cockpitseksjonene siden vår siste status oppdatering. Mye av dette arbeidet er rensing og konservering av deler som vi tidligere har tatt ut i fra nese og cockpit. Dette er arbeid som krever mye av både tålmodighet og pågangsmot

contraindications to specific oral drugs or who experiencesexual problems. cheap viagra online.

. Det er derfor gledelig å se hvor gode resultater som oppnås. Et eksempel er bl.a. sikrings rekken som sto montert under pilotens babord fothviler.  Disse var ved utgangspunktet fulle i rust og sedimentrester, men en tålmodig innsats har ført til at flere av disse nå igjen er i funksjonsmessig stand. Sikringene er sammen med flere større rekkeklemmer nå montert tilbake i babord kabelgate.

Et annet stort arbeid som nå er blitt ferdig er å lage ny hele den store og komplekse kabelgaten som går langs babord siden av cockpit. Av den originale kabelgaten hadde vi kun igjen en veldig liten bit. Derfor ble det en stor utfordring både å finne ut av hvordan kabelgaten har sett ut, og deretter å lage en troverdig kopi av denne. Begge deler har lykkes meget bra takket være et solid stykke fagarbeid.  Siden vi ønsker å bevare så mye av originaliteten som mulig, er den biten vi hadde igjen av den originale kabelgaten, blitt integrert i den nylagde gaten.

Det  er også begynt å komme på plass igjen flere av de delene som ble tatt ut av cockpit og nesen i 2014. Av dette kan bl.a. nevnes fothvilere, primerpumpe, en hydraulikk sylinder og navigatørens klappsete. Tilbakemonteringen av varmluftssystemet er også ferdig. Det er så langt som mulig blitt brukt originale rør som ble funnet da cockpit og nese ble tømt i 2014.

Det arbeides også med å rekonstruere det vi mangler av deler til oppheng av siderors pedaler, og å lage et nytt instrumentpanel for cockpit. Til dette siste er vi jo så heldige å ha fått ferdig konservert de originale instrumentene.

Til slutt må det nevnes at det også arbeides med den siste av motorbukkene. Her må alt av braketter rengjøres og tilbakemonteres slik som de sto før demonteringen vinteren 2015.

Arbeidet med flyet er dessverre fortsatt hemmet av en pågående prosess omkring ansvar og eierskap.

Før rengjøring så sikringene som har stått i kabelgate under babord fothviler slik ut.
Sikringene klar for montering inn i kabelgate, flere av dem er nå igjen blitt funksjonsdyktige
Egil Thomsen tålmodig i arbeid med sikringsrekken på ovenfor stående bilder
Georg Krautz Johnsen har gjort et imponerende arbeid med å redde hydraulikk sylindrer
Deler av den store kabelgaten på babord side
Harald Egge har laget denne kabelgaten kun med utgangs punkt i bilder og den forrerste plateresten som nå er en integrert del i den nye kabelgaten. Sikringene fra ovenfor stående bilder kan ses sammen med den originale merkeplaten.
Fothvilerne på begge sider er kommet på plass igjen
Hydraulisk sylinder for flaps prøvemontert i forbindelse med arbeidet med å målsette for et nytt instrumentpanel. Dessverre var det originale panelet helt borte da flyet ble hevet.
Harald Egge er i gang med å lage nye oppheng for siderors pedalene. Vi er her igjen i den situasjon at vi må lage nye deler som integreres sammen med det originale utstyret.
Bookmark the permalink.

Comments are closed.