2018.01.10

Så er det et nytt årsskifte passert og vi som arbeider med Heinkel He 115 prosjektet ønsker alle dere som leser denne posten et riktig godt nytt år.

Vi har begynt det nye året på den samme måten som vi avsluttet det forrige, med å registrere og å lage arkivreferanser for et uttall av de smådeler

Lifting and carrying objectsTable III (10) generic viagra online for sale.

. Dette er deler som enda ikke har blitt registrert og som vi til nå har hatt liggende rundt om i forskjellige kasser
.  Arbeidet er langdrygt, men også interessant. Dette fordi det blant disse smådelene finnes mange spesielle detaljer og ting. Disse kan sette både kunnskap og fantasi på prøve når vi skal bestemme hvilken funksjon de har hatt i flyet.

Dessverre er det til tider virkelig kaldt å jobbe ute i betonghallen, og Jærbunad med tilbehør er en absolutt nødvendighet for at en over litt tid skal kunne oppholde seg i hallen.

I siste møte i Styringskomiteen for Heinkel He 115 prosjektet ble det besluttet at vi som aktivt arbeider med flyet, i samarbeid med fagpersonell fra Forsvarsmuseet og Bodø museet, skal gjennomgå flyet og lage en plan for hva som skal gjøres med flyets hoveddeler.

Det ble også besluttet at vi kan begynne på arbeidet med å gjenoppbygge nese og cockpitseksjonen.

For å få til en bedre presentasjon av Heinkel He 115 prosjektet i museets utstilling, er vi nå tildelt et eget rom til å vise frem deler fra flyet og til å presentere prosjektet. Vi er nå i gang med å forberede rommet for denne utstillingen.

Vi ønsker også å få til en bedre presentasjon av Heinkelens hale, nese og cockpitseksjoner  i museets utstilling. For å få dette til må det må gjøres en større ommøblering  blant museets fly. Planen er at denne omrokkeringen skal gjøre at museets tyske fly, i sammen med det museet har av ting fra den allierte krigsinnsatsen, skal samles på et sted i hangaren
. Endringene vil bli arbeidskrevende. Dette vil for en avgrenset periode gå på bekostning av arbeidet med Heinkel He 115.

 

Blant delene vi kar katalogisert er telegrafistens radiopeilekompass

Inne i radiopeilekompasset ble det på deviasjonsskiven funnet en inskripsjon som viser at flyet kort tid før krasjlandingen har hatt en annen kjenningskode enn hva det hadde da det havarerte.

Roar Henriksen i gang med å registrere deler

Det er dessverre ofte en kald fornøyelse og vinterstid å jobbe ute i Heinkel hallen

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.