2019.03.03

Vi hadde 11 januar gleden av å ha Christian König på besøk. Cristian har tidligere skrevet tre flotte bøker om forskjellige tyske fly, deriblant om Arado 196. Han er  tillegg godt kjent som skribent i en rekke anerkjente fly tidskrifter. Foranledningen til at han nå ønsket å se nærmere på vår Heinkel He 115, er hans planer om å skrive en bok om bl.a. denne flytypen. Hans kunnskaper om tyske fly er meget imponerende og han har gitt oss ny informasjon om både deler som tilhørende flyet, og om påmalte merking som er på flyet

dyspnoea.Vacuum constriction devices (VCD) are widely available little blue pill.

. Utenpå cockpit er det et merke med tallet 87 og teksten Rotring stående rett under dette. Vi har tidligere ikke kjent til betydningen av dette. Christian har brakt på det rene for oss at tallet 87 fortalte at det skulle fylles flybensin av kvaliteten A2 eller A4. Rotring forteller at Rotring olje laget av INTAVA måtte brukes på motorene. Han arbeider har også arbeidet med å finne informasjon om hvordan flygerens sete har vært utformet. Flygerens sete er utstyrt med en armeringsplate som vi er usikre på om har stått under og bak sete, eler om platen har vært en integrert del av dette.

Siegfried arbeid jevnt og trutt videre med å konservere og så langt som mulig gjenoppbygge de instrumentene som vi i juni 2012 fant i flyet. Noen av disse er nå ferdige og klare for videre bruk i det nye utstillingsrommet vårt. Vi lærer underveis stadig nye ting om hvilke instrumenter som hav vært i bruk i flyet, og ikke minst om hvordan disse har fungert.

Da inventaret i nese og cockpitseksjonene ble demontert så vi at det manglet flere støypte konstruksjoner. Deriblant oppheng for siderors pedalene. Vi arbeider nå med å lage kopier av disse opphengene. Disse kopiene skal brukes som “plugger” i støypeformer for de delene som vi mangler. Dette er tidkrevende arbeid som vi tidligere ikke har egen erfaring med. Heldigvis mangler ikke alle delene fra pedal opphengene og noen av disse kan vi etter en del reparasjon bruke som plugg i en støypeform.

Arbeidet med Heinkel He 115 prosjektet har siden i januar 2018 vært styrt av at Forsvarsmuseet er inne i en prosess hvor de skal vurdere fremtidig eierskap for utstyr som er lånt ut på deponiavtaler. Vi har derfor fortsatt midlertidig noen restriksjoner på arbeidet med flyet.

Christian König på hans besøkt hos oss 11. januar

Merking som forteller hvilken bensin og oljekvalitet som skulle brukes på flyet.

Slik så fygerens sete ut da det ble tatt ut av flyet 3. juni 2012. Christian König forsøker å hjelpe oss med informasjon om hvordan setet har sett ut før flyet havarerte i 1942.

Ferdig gjennoppbygd Dobbel drückmesser FL 20512-2
. Instrumentet har blitt rengjort og lodding mellom kapilarrør og viser er reparert. Itillegg er visere og tallskive nytt. Instrumentet fremstår nå tilnærmert i samme stand som da flyet havarerte.

Vario ferdig overhalt. Instrumentet er blitt grundig rengjort og har fått nytt glass, visere og låsering for glass.

Nylig pbegynt kombinert amper og voltmeter FL 32502-3. Det var to av disse instrumentene i flyet. Det på bildet fant vi fremme i Kanzel, mens det andre fortsatt sto montert i telegrafistens instrumentpanel.

Et dårlig bilde av arrangementet som utgjør opphenget for den ene siderorspedalen. Vi arbeider for tiden med å lage plugger til bruk i støypeformer av deler som vi mangler fra dette opphenget.

En av dlene fra opphenget for siderorspedane som lot seg redde og som etter en del arbeid kan brukes som plugg i en støyform for 4 tilsvarende nye braketter.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.