2019.05.28

Vi har i løpet av tiden som har gått siden siste status oppdatering av hjemmesiden, fått tettet igjen de delene av ende veggene i Heinkel hallen som er kledd for med trekledning . Bruken av luftavfukter inne i betonghallen har ført til at denne trekledning har tørket ut og åpnet opp for at fukt kan migrere gjennom alle de glipene som er oppstått i bordkledningen. Følgen av dette har vært at av værforholdene på utsiden av hallen i en betydelig grad har påvirket luftfuktigheten inne i hallen. Vi kan nå måle at det både er en tydelig mer stabil og klart lavere relativ fuktighet inne i lagerhallen.

Det er nå blitt sommer og ferietid og dette vil påvirke aktiviteten rundt Heinkel He 115 prosjektet en stund fremover .

Det har også blitt jobbet videre både med flyets instrumenter og med å lage kopier av braketter og oppheng for siderors pedalene

• Ejaculation generic viagra online cardiomyopathy.

. Disse siste skal brukes som plugger i støypeformer.

Hovedprioriteten for Heinkel He 115 prosjektet er å bevare flyet så inntakt og uberørt som mulig. Likevel er det en faktum at flyet har ligget på bunnen av en fjord i 70 år. Salt har derfor trukket inn mellom flyets mange sammenføyninger . Utfordringen vår er derfor fortsatt å finne en metode som best ivaretar hensynet til ønsket om å gjøre små inngrep i flyet og som samtidig sikrer at flyet ikke over tid ødelegges. Vi leter derfor fortsatt aktivt over et vidt register for å finne denne. I den ene enden av dette registeret finner en muligheten for å gjennomføre en elektrokjemisk avsalting, mens i den andre enden finner en muligheten for å helt eller delvis å demontere flyets deler . Flyets senterseksjon er en kompleks konstruksjon med mange svært tette sammenføyninger. Det vil derfor være vanskelig å få fjernet saltet fra disse sammenføyningene. Som en del av utredningene rundt metodevalg har vi i den senere tid brukt en del tid på å kartlegge hvordan senterseksjonen faktisk er bygget. Dette for å skaffe en oversikt over hvordan en eventuell hel eller en stykkevis og delt demontering av denne kan gjennomføres.   

Arbeidet med Heinkel He 115 prosjektet har siden januar 2018 vært hemmet av at Forsvarsmuseet er inne i en prosess hvor de skal vurdere fremtidig eierskap for utstyr som er lånt ut på deponiavtaler. Det synes nå som om denne prosessen har kommet så langt at de pålagte restriksjonene på arbeid på flyet snart kan bli hevet.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.